Музикаутор заведе дело срещу Академичен цирк Балкански“ за неуредени авторски права

...
Музикаутор заведе дело срещу Академичен цирк Балкански“ за неуредени авторски права
Коментари Харесай

„Музикаутор“ съди цирк за авторски права на музика

" Музикаутор " заведе дело срещу Академичен цирк „ Балкански “ за неуредени авторски права за музиката в спектаклите. Това оповестиха от компанията, която поиска обезщетение от цирка за нанесените имуществени вреди на създателите.

Организацията, която сплотява над 3500 български и над 2,5 милиона задгранични създатели, открива " редовно потребление на редица музикални творби, включени в програмата на цирка, без да бъдат уредени правата за общественото им осъществяване и в нарушаване на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП). Сред тях са заглавия от австралийски, американски, британски, италиански, немски, нидерландски и съветски композитори и създатели на текст, чиито права МУЗИКАУТОР съставлява за територията на България. "

" Музикаутор " се е пробвала да подписа лицензионен контракт за употребяваните творби и доста пъти е изпращала писмени предложения, с цел да разязни отговорностите на тези, които употребяват авторско музикално наличие. Циркът обаче отказал съгласно изказванията на организацията. Така се стига до сигнал до Министерството на културата в качеството му на надзорен орган по ЗАПСП.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР